Lauda ei anna noormehele rahu: Max on jätkuvalt liiga agressiivne

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen Jaapani GP teise koha karikaga.
Max Verstappen Jaapani GP teise koha karikaga. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Mercedese F1 meeskonna juhtide hulka kuuluv Niki Lauda on juba varasemalt Red Bulli noore piloodi Max Verstappeni suhtes karmi kriitikat üles näidanud. Sel korral avaldas 67-aastane vormelilegend, et nii edasi sõites jääb Verstappeni karjäär väga lühikeseks.

Lauda, kes rääkis hiljuti veel sellest, et Verstappen peaks psühhiaatri juurde minema, süüdistas sel korral 19-aastast vormelisõitjat liigses agressiivsuses. Nimelt oleks Lauda hinnangul võinud Verstappeni tegutsemine avaringil lõppeda Mercedese piloodile Nico Rosbergile väga karmilt.

«Ta oleks võinud MM-tiitli kaotada. Nico oli selgelt temast ees ning Verstappen lihtsalt surus ta rajalt välja. See on täiesti Verstappeni süü, ta sõidab liiga agressiivselt. Ühel hetkel ta peab ju sellest aru saama,» rääkis Lauda.

 Lisaks arvas Lauda, et Verstappen vääris viiesekundilist karistust, kuna sõitis rajalt välja ning kaitses sellega oma positsiooni Ferrari piloodi Sebastian Vetteli vastu. «Väga õige otsus. Korduvat rikkujat tulebki karistada. Helmut Marko peaks temaga rääkima. Kui ta nii agressiivselt ei sõidaks, oleks tema karjääril suurem tulevik. Ta peab maha rahunema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles