Noored Eesti sulgpallurid alustavad juunioride MMi võistkonnavõistlusega

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juunioride sulgpallikoondisesse kuuluvad (vasakult) Hannaliina Piho, Matis Kaart, Marcus Lõo, Liisa Tannik ja Kati-Kreet Marran. Lisaks neile veel Karl Kert ja Mari Ann Karjus.
Eesti juunioride sulgpallikoondisesse kuuluvad (vasakult) Hannaliina Piho, Matis Kaart, Marcus Lõo, Liisa Tannik ja Kati-Kreet Marran. Lisaks neile veel Karl Kert ja Mari Ann Karjus. Foto: Sille Annuk

2. novembril algavad Bilbaos Hispaanias sulgpalli juunioride maailmameistrivõistlused. MMil peetakse esmalt võistkondlik võistlus ja seejärel individuaalturniir. 54 riigi seas alustab MMi ka Eesti koondis. 

Võistkonnavõistluse esimesed ringid mängitakse alagruppides. Eesti alagrupp on jaotatud kaheks, kus alagrupi esimeses pooles on eestlaste vastasteks Prantsusmaa ja Costa Rica. Veerandfinaali pääseb vaid võistkond, kes võidab alagrupi oma poole ja seejärel kohtumise alagrupi teise poole võitjaga.

Eesti koondis mängib koosseisus Mari Ann Karjus, Kati-Kreet Marran, Hannaliina Piho, Liisa Tannik, Matis Kaart, Karl Kert ja Marcus Lõo. Koondist juhendab peatreener Indrek Küüts. Suures osas samas koosseisus võistkond jõudis kevadel noorte, vanuseklass kuni 17, Euroopa meistrivõistlustel võistkondlikult esmakordselt Eesti sulgpalli loos veerandfinaali. Tookord peatas eestlaste eduka teekonna just Prantsumaa koondis.

Peatreener Indrek Küütsi sõnul on eesmärk saavutada oma alagrupi pooles vähemalt teine koht, mis tähehdab võitu Costa Rica üle. «Peame olema realistlikud - Prantsumaa on Euroopa riikidest MMil üks tugevamaid ja kahtlemata meie grupis selge favoriit. Soovime aga mõlema vastase vastu hästi mängida ja minna kohamängudele oma alagrupis teiselt positsioonilt,» lausus Küüts enne MMi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles