Eesti tõstjad vahetasid Katari Soome vastu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim Rio olümpial.
Mart Seim Rio olümpial. Foto: SCANPIX

Eesti tõstjad panevad aasta lõpus end veel ka rahvusvahelisel tasemel proovile – detsembri keskel osaletakse Rovaniemis Soome karikavõistluste finaalis. Esmalt pidi Mart Seim samal ajal kangi tõstma Kataris ja seal lootis areenile pääseda ka Leho Pent, kuid nüüdseks on plaanid muutunud.

Kataris langetati esikohapreemiat 5000 USA dollari pealt 2000 peale ja nii ei ole Seimil mõtet pikka lennureisi ette võtta. Võistlusvormi katsetavad mõlemad mehed nüüd detsembri keskpaigas Rovaniemis. Samas plaanib osaleda ka Seimi ja Pendi treeningkaaslane Eliise Peterson.

Viimasel ajal randme- ja seljavigastusega hädas olnud Seim tahab Soomes eelkõige võistlusolukorras proovida kahe sõrmega lukku. Seni kasutas eestlane kolme sõrmega lukku. «Kui on hea tunne, siis võib ka rekordit proovida,» lisas ta.

Rovaniemi võistluse järel plaanivad mõlemad mehed osaleda märtsis Eesti meistrivõistlustel, 1.–9. aprillini ootab ees juba hooaja esimene tippvõistlus ehk EM Splitis.

Tuleva aasta kõige tähtsama jõuproovi korralduses on vahepeal aga toimunud muutusi. 2017. aasta MM pidi toimuma oktoobri lõpus Malaisia linnas Penangis, kuid nagu selgus, ei olda seal võimelised tiitlivõistlust korraldama. Seega koliti MM USA linna Anaheimi, medaleid jagatakse 28. novembrist 5. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles