Tänak võib hakata rallimaailma valitsejaga ühes tiimis sõitma

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Sebastien Ogier tänavu Poola rallil.
Ott Tänak ja Sebastien Ogier tänavu Poola rallil. Foto: SCANPIX

Mitmed mainekad väljaanded teatasid täna kindlas kõneviisis, et Volkswageni meeskond taandub käimasoleva hooaja järel WRC-sarjast. See tähendab, et tööta jääb ka neljakordne maailmameister Sebastien Ogier. Mõnede spekulatsioonide kohaselt võib Ogier liituda M-Spordi tiimiga, M-Spordiga on teatavasti seostatud ka Ott Tänakut.

Tänak on tänavu näidanud DMACKi tiimi ridades suurepärast kiirust ning juba mitu kuud on spekuleeritud, et eestlane sõidab järgmisel hooajal taas M-Spordi kirjadega masinas. M-Spordi esindustiimis on Tänak sõitnud ka 2012. aja 2015. aastal.

Kuna Ogier jääb tööta, siis on juba välja ujunud ka erinevad spekulatsioonid tema tuleviku kohta. Räägitud on neljast erinevast versioonist. Ühe arvamuse kohaselt võib tänavu endale neljanda MM-tiitli kindlustanud 32-aastane prantslane üldse karjääri lõpetada.

Mainitud on ka võimalust, et ta võiks sõita mõne eratiimi värvides, kes paneks kokku võistlusvõimelisi tiimi just tema tarbeks.

Kõige rohkem on kõlama jäänud aga hoopis võimalused, et prantslane liitub Citroeniga või M-Spordiga. Citroeni ridades on Ogier varasemalt ka sõitnud.

Mitmel pool kirjutatakse aga Ogieri ja M-Spordi bossi Malcolm Wilsoni headest suhetest. Wilson rääkis mäletatavasti eelmisel aastal ka Eesti meediale, et võimaluse korral palkaks ta meeskonda Ogieri.

Tuntud ralliajakirjanik Colin Clark otsis aga eelmisest nädalast välja Ogieri tsitaadi, mis on tänasel päeval eriti kõnekas.

«Imetlen Malcomit. Minu üks suuremaid kahetsusi on see, et ma ei ole temaga koostööd teinud, kuid keegi ei tea, mida tulevik toob,» sõnas prantslane eelmine nädal Rally Forumile.

Eelmisel nädalal toimunud Walesi ralli esikolmik. Võit läks Sebastien Ogierile, Ott Tänak lõpetas koos Raigo Mõlderiga võistluse teisena. / Scanpix
Eelmisel nädalal toimunud Walesi ralli esikolmik. Võit läks Sebastien Ogierile, Ott Tänak lõpetas koos Raigo Mõlderiga võistluse teisena. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles