Rahvusvahelise poksiliidu vanad haavad kisti lahti

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: POOL/REUTERS

Möödunud suveolümpial üheks skandaalseimaks alaks osutunud poksimist tabas järjekordne tagasilöök. Olümpiapoksi eest vastutava Rahvusvahelise Amatöörpoksi Assotsiatsiooni (AIBA) vanad haavad kisti New York Timesi leheveergudel taas lahti ning alaliidus lokkav korruptsioon paistab üha kaugemale.

Möödunud aastal soovitas Rahvusvaheline Olümpiakomitee AIBA-l tungivalt läbi viia sõltumatu audit, mis tooks valgust poksiorganisatsiooni läbipaistmatule tehingutele. Kuigi meedias on aeg-ajalt sellest kontrollist räägitud, pole seda kuskil täismahus avaldatud. Mainekas New York Times sai aga dokumendid enda valdusesse ning pilt, mis audiitoritele AIBAst vastu vaatas, olnud sedavõrd kriminaalne, et kontrollijad soovitasid AIBA-l kiiremas korras advokaadi otsida.

Põhiliselt käib jutt kümne miljoni dollari suurusest laenust, mis saadi 2010. aastal Aserbaidžaani erafirmalt. AIBA rääkis toona, et Aserbaidžaani rahadega ehitati üles Põhja-Ameerika poolprofessionaalide poksiliiga WSB. BBC kirjutas aga, et tegelikult ostis Aserbaidžaan endale kümne miljoni dollari eest medaleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles