Rohked vabandused päästsid ropu suuga Vetteli karistusest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari piloot Sebastian Vettel pole sel hooajal eriti rõõmustada saanud.
Ferrari piloot Sebastian Vettel pole sel hooajal eriti rõõmustada saanud. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 sõitja Sebastian Vettel demonstreeris Mehhiko GP-l, kui pingeline on vormeliroolis istuda. Tundes, et temaga käitutakse ebaõiglaselt, otsustas ta televisiooni jõudnud raadioside teel saata Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) F1 võistlusdirektori Charlie Whitingu p****e. Neljakordne maailmameister on intsidendi eest korduvalt vabandust palunud ning pääses seetõttu ka karistusest.

«Tead, Charlie, siin on sulle sõnum: käi p****e! Tõesõna, käi p****e,» oli Vetteli sõnum, mis kõlas möödunud nädalavahetusel miljonitele televaatajatele. See oli sõnum FIA võistlusdirektorile Whitingule. Vettel ei saanud aru, miks Mehhiko GP-l ebaausalt oma positsiooni säilitanud Max Verstappen teda viimastel ringidel mööda ei lase. Võidusõidu lõppedes uuriski Vettel oma meekonnalt, kas juhtumit ikka uuritakse. Talle öeldi, et Whiting tegeleb sellega, kuid Vetteli arvates võinuks sellega juba varem tegeleda ning seetõttu kees ta ka üle.

Tegelikult sai Vettel kohe pärast võidusõitu aru, et läks raadiosides öelduga liiale. Ta palus koheselt isiklikult Whitingult vabandust, samuti palus ta tele-eetris antud intervjuudes mõistvat suhtumist – kõik ju said aru, et viimaste ringidel juhtunu oli emotsionaalne ja pingeline. Seda mõistis ka FIA president Jean Todt, kelle sõnul sakslasele tema sõnade eest karistust ei järgne. Küll aga saab järgmine kord sellise teo eest karistada.

«Vettel palus koheselt Whitingult oma käitumise pärast vabandust. Seejärel saatis ta omal initsiatiivil Todtile ja Whitingule kirja, kus palus veelkord vabandust. Samuti andis ta teada, et võtab Max Verstappeniga ühendust ning lubas, et sellist asja enam ei juhtu,» kirjutas FIA pressiteates. «FIA mõistab hukka selliste sõnade kasutamise, eriti veel kui see käib kohtunike või kaasvõistlejate pihta. Peame olema publikule ning eelkõige noortele eeskujuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles