Video: kitseneedus ja 108 aasta pikkune tiitlipõud said dramaatilise lõpu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicago Cubsi mängijad tähistavad kauaoodatud tiitlivõitu.
Chicago Cubsi mängijad tähistavad kauaoodatud tiitlivõitu. Foto: SCANPIX

Pesapalli liiga MLB tänavuseks võitjaks krooniti Chicago Cubs, ühtlasi sai sellega otsa spordiajaloo üks kurikuulsamaid võiduta seeriaid. Cubs oli tiitlit oodanud alates 1908. aastast ehk ei rohkem ega vähem kui 108 aastat.

Põnevas finaalis alistas Cubs otsustavas mängus Cleveland Indiansi 8:7, seejuures oli Chicago meeskond jäänud nelja võiduni peetavas seerias taha 1:3. Viimati võidutseti 1908. aastal, kui finaalis alistati 4:1 Detroit Tigers. Pikale tiitlivõiduta seeriale lisas värvi 1945. aastal aset leidnud vahejuhtum, kui kohalik baariomanik Billy Sianis visati Cubsi staadionilt välja, sest ta oli sinna tulnud koos oma kitsega, kes aga haises ja häiris teisi pealtvaatajaid.

Sianis kuulutas seepeale, et Cubs ei võida enam mitte kunagi. Kui Cubsil luhtus järjest mitu võimalust tiitlit võita, hakatigi seda pidama needuseks, mis võistkonda igavesti jälitab. «Needus on nüüd murtud, kits on ajalugu,» lausus Cubsi fänn Rodrigo Gonzales BBC vahendusel pärast võitu.

Kui Cubs suutis viimaks fänne rõõmustada, siis Clevelandi poolehoidjate pikk ootus jätkub – nende meeskond võitis tiitli viimati 1948. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles