Järjekordne surmav peatrauma tõi esile vana probleemi, ent lahendus paistab

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Blackwell (paremal) matšis Chris Ubanekiga. See jäi Blackwelli elu viimaseks võitluseks poksiringis.
Nick Blackwell (paremal) matšis Chris Ubanekiga. See jäi Blackwelli elu viimaseks võitluseks poksiringis. Foto: SCANPIX/REUTERS

Hiljuti suri Šoti profipoksija, 25-aastane Mike Towell – viimases matšis Dale Evansiga sai ta peale karjääri esimese kaotuse nii ränga ajutrauma, et suri hiljem haiglas. Towellil tuvastati ajuverevalumid ning tal tekkis ajuverejooks. Seejuures oli ta juba mitu nädalat enne saatuslikuks saanud kohtumist oma elukaaslase Chloe Rossi sõnul kurtnud meeletuid peavalusid ning palunud kolm korda, et talle tehtaks haiglas aju skaneering, vahendab Briti meedia. Arstid andsid talle vaid valuvaigistavaid tablette ja soovitasid perearsti poole pöörduda. Kõnealuses matšis lõi Evans Towelli kaks korda põrandale ja viiendas raundis kohtumine lõpetati.

Sel aastal lõpetas karjääri 25-aastane Briti profipoksija Nick Blackwell samuti 22-aastane Tommy Martin, neli aastat tagasi pidi 22selt sama tegema Kieran Farrell. Kõik nad tegid spordiga lõpparve tõsiste ajutraumade tõttu. Neist kaks said eluohtlikke vigastusi profikarjääri esimeses kaotatud matšis, seega tegu polnud nõrkade või saamatute poksijatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles