Egle Uljas sai Aasia-Okeaania meistrivõistlustel kõrge teise koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Uljas Saksamaal suusahüppetornist üles jooksmas.
Egle Uljas Saksamaal suusahüppetornist üles jooksmas. Foto: Erakogu

Eesti trepijooksjate esinumber Egle Uljas saavutas 30. oktoobril Hiinas Guang Zhou´s toimunud esimestel Aasia-Okeaania Vertikaalse Maratoni Assotsiatsiooni eliidi meistrivõistlustel teise koha.

Võistlus viidi läbi Kantoni Aknas (inglise k. Window of Canton), 208 meetri kõrguses hoones, kus tuli joosta 43. korrusele ja võtta selle käigus 1129 trepiastet. Esikoha võitis Asutraalia fitnessi treener Cindy Reid ajaga 8.07. Teise koha saavutanud Egle Uljase aeg oli 8.25 ja kolmanda koha saanud Cristina Bonacina aeg 8.53, kirjutas jooksuportaal.ee.

«Minu jaoks oli oluline koht ja saadud punktisumma. Esmakordselt saavutasin Hiinas poodiumikoha ning sadakond punkti. Sellega pääsen võistlema Towerrunning Tour Final voistlusele, kuhu garanteeritakse pääs kaheksale parimale mehele ja naisele. Seega, tuleb jälle sõita Hiina – võistlus toimub Szenchenis,» rääkis Uljas ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele. «Pühapaevane jooks mulle istus, kuna trepiastmeid ainult üle 1100. Püüdsin kohe alguses kinni maailma kuuenda naise Cristina Bonacina ning seejärel oli kerge tema kannul püsida ning umbes 10 korrust enne lõppu spurt teha,» lisas Uljas.

Egle Uljas teenis teise koha eest maailma karikavõistluste arvestuses 100 punkti ja läheneb jõudsalt maailma esikuuikule, mis on tema eesmärgiks. Septembri seisuga asus Uljas maailma trepijooksjate naiste edetabelis (Towerunnning Ranking) 10. kohal 505 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles