Galerii: Eesti lõi Läti amatööridele kaks väravat, kuid võttis vastu kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti hokikoondis kaotas Balti karikaturniiril Läti B-koondisele 2:4 (0:0, 0:2, 2:2).

Avakolmandikul Lätlaste survele vastu pidanud Eest lasi teisel kolmandikul vähem kui minuti jooksul endale kaks väravat visata, kui täpsed olid Janis Bullitis ja Sandis Zolmanis. Viimasel kolmandikul läksid lätlased 3:0 juhtima, kui värava lõi Egils Kalns.

Eesti poolt avas skoori Robert Rooba, kuid vähem kui minut pärast eestlase tabamust viskas Lätlaste poolt 4:1 värava Bruno Zabis. Eesti kaotusseisu 2:4 peale vähendas Lauri Lahesalu. Pühapäeval mängib Eesti Leeduga, homme kohtuvad aga Läti ja Leedu.

Enne mängu:

Baltikumi jäähoki on tähendanud siiani peamiselt Läti koondise üksikuid välgatusi MMil ja olümpiaturniiridel ning Eesti ja Leedu koondise pusimisi esimese ja teise divisjoni piiril. Seepärast poleks KHLi taustaga mängijatest kubiseval Läti koondisel sellisel turniiril mängimisel vähimatki pinget ning Tallinna tuleb Läti meistrivõistlustel osalevatest amatöörmängijatest koosnev seltskond.

Eesti parim hokimees Robert Rooba loodab, et täna Tallinnas algava Balti karikaturniiriga pannakse alus vägevale traditsioonile, mis saab jätku ka järgmistel aastatel. «Eesti ja Leedu hoki elavdamiseks on see turniir väga oluline. Olgugi et Läti mängib siin oma nii-öelda klubide koondisega, on neil kindlasti korraliku kvaliteediga meeskond. Meie ja Leedu mäng on aga väga põhimõtteline heitlus.»

Balti karikaturniir

Reede, 4.11

19.00 Eesti – Läti

Laupäev, 5.11

17.00 Leedu – Läti

Pühapäev, 6.11

16.00 Eesti – Leedu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles