Peep Pahv: mitte lihtsalt võistlus, vaid riigi visiitkaart

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv. Foto: Andres Haabu

Kuigi Rally Estonia oli viimastel aastatel Eesti üks paremini korraldatud spordiüritus, seisis kogu süsteem püsti kolme mehe, Urmo Aava, Silver Küti ja Tarmo Hõbeda najal, kellele pole see kunagi olnud põhitöö. Hobikorras riigi üheks visiitkaardiks kujuneva ürituse vedamine pole aga pikas vaates jätkusuutlik. Seepärast on 2017. aasta ralli korraldamisest loobumine ehk teisisõnu aja mahavõtmine arusaadav. 

Ilmselt oleks see trio koos oma ustavate abilistega suutnud korraldada heal tasemel ralliürituse ka tuleval aastal ja edaspidigi. Tõsi, viimase hooaja raskusi arvestades ehk mitte nii suurejooneliselt, kuid vähemalt Eesti mõistes kindlasti suurepäraselt. Samamoodi jätkamisel polnud aga enam mõtet.

Rally Estonia oli seitsme aastaga läbi teinud korraliku arengutee. Alustati lihtsalt nii-öelda show-rallidega, kuhu kutsuti publikumagnetiks endisi ja praegusi tippe: Markko Märtin, Mads Östberg, Thierry Neuville. Loomuliku jätkuna püüti astuda samm edasi ja saada Euroopa meistrivõistluste sarja (ERC) etapiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles