Galerii: Infoneti esimene Eesti meistritiitel päästis valla suure võidupeo

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliigas võitis Infonet täna 2:1 Nõmme Kaljut ja kindlustas klubi läbi aegade esimese Eesti meistritiitli. Levadia võitis samal ajal 2:1 Florat ning sai teise koha. Kalju saavutas hooaja kokkuvõttes pronksmedalid, Flora jäi neljandaks.

Avapoolaja järel juhtis Hiiu staadionil Nõmme Kalju Ats Purje väravast 1:0 ning kuna samal ajal Sportland Arenal toimunud mängus oli Flora Rauno Sappineni tabamusest Levadia vastu ees samuti 1:0, siis oli Kalju teel meistritiitli poole. Teisel kolmveerandtunnil aga muutus kõik: Ofosu Appiahi ja Sergei Mošnikovi väravad tõid Infonetile 2:1 võidu ning Evgeni Kobzari ja Kevin Kauberi tabamused aitasid samade numbritega kolm punkti võtta ka Levadial.

See tähendas, et Eesti meistriks tuli 80 punkti kogunud FC Infonet, kellele järgnesid FC Levadia (78 punkti), Nõmme Kalju (75 punkti) ja FC Flora (73 punkti).

Teistes viimase vooru mängudes tegid Paide Linnameeskond ja JK Narva Trans 0:0 viigi, Tartu JK Tammeka alistas 3:0 Pärnu Linnameeskonna ning JK Sillamäe Kalev oli sama tulemusega parem Rakvere JK Tarvasest.

5. koha teenis Sillamäe klubi (51 punkti), 6. tabelireal platseerus Paide Linnameeskond (48 punkti). Võrdselt 41 punkti kogusid Tartu JK Tammeka ja JK Narva Trans, kuid Tartu klubi saavutas 7. koha, sest Transil on kirjas üks tehniline kaotus. 9. koha ja üleminekumängudega pidi leppima Pärnu Linnameeskond (17 punkti), Esiliigasse langes Rakvere JK Tarvas (3 punkti).

Meistriliiga lõppseis:

1. Infonet 80

2. Levadia 78

3. Nõmme Kalju 75

4. Flora 73

5. Sillamäe 51

6. Paide 48

7. Tammeka 41

8. Narva Trans 41

9. Pärnu 17

10. Rakvere 3

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles