Eesti käsipallikoondis sai Fääri saarte üle raske võidu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Rooba.
Jürgen Rooba. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti käsipallikoondis sai Poolas toimuval rahvusvahelisel turniiril teises voorus 24:20 (11:11) jagu Fääri saartest.

Eesti meeskonna resultatiivseimad olid Jürgen Rooba ja Kristo Voika 6 tabamusega, millele Armi Pärt lisas 4, Uku-Tanel Laast 3, Martin Johannson 2 ning Kaspar Lees, Henri Sillaste ja Sten Toomla 1 värava.

Eesti koondise peatreeneri Rein Suvi sõnul ei tulnud võit kergelt. «Avapoolajal läksime mitmel korral paari tabamusega ette, kuid vastane jõudis alati järele ning seadis vaheajaks jalule viigi,» kommenteeris Suvi. «Teise poolaja keskel jäime kolmeväravalisse kaotusseisu, aga suutsime kõva tööga selle tasa teha ja ette minna. Kui eile olid meie vastu mänginud poolakad võimsad, siis Fääri saarte mehed paistsid silma teravusega.»

Päris rahule Suvi oma hoolealustega ei jäänud. «Kaitses tegutsesime hästi, kuid rünnak jättis soovida,» tõdes Suvi. «Enne mängu oli juttu, et hoiame rünnakut kontrolli all, ent tihtilugu tegime kiirustades lohakaid viskeid. Alguses ründasime liiga palju kesktsooni kaudu ning seetõttu puudus sellel laius, kuid paraku võttis sellest arusaamine omajagu aega.»

Pühapäeval peab kahe punkti peal olev Eesti turniiril oma viimase kohtumise, kui Eesti aja järgi kell 16 minnakse vastamisi olümpiavõitja Taani B-koondisega.

Ajakava (Eesti aja järgi):

04.11. (kell 18.00) Taani B – Fääri saared 33:23

04.11. (kell 20.00) Poola B – Eesti 28:27

05.11. (kell 18.00) Fääri saared – Eesti 20:24

05.11. (kell 20.00) Poola B – Taani B

06.11. (kell 16.00) Taani B – Eesti

06.11. (kell 18.00) Poola B – Fääri saared

Eesti koondise koosseis: Rasmus Ots, Kristo Voika, (mõlemad Viljandi HC), Eston Varusk, Henri Sillaste, Kristjan Muuga (kõik Põlva Serviti), Mait Patrail (TSV Hannover-Burgdorf), Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket), Uku-Tanel Laast, Kaspar Lees (mõlemad HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Andris Celminš (Velenje RK Gornje), Sten Toomla (Grankulla IFK), Jürgen Rooba (HSG Nordhorn-Lingen), Martin Johannson (Bukaresti Steaua Alexandrion), Armi Pärt (Massy Essone HB).

Peatreener Rein Suvi, abilised Martin Noodla, Priit Allikivi, Margus Parts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles