Legendaarne ralli tahab taas pääseda autoralli MM-sarja võistluskalendrisse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Safari ralli
Safari ralli Foto: twitter

2003. aastal autoralli MM-sarja võistluskalendrist eemaldatud Safari ralli soovib tagasi pääseda suurde mängu. Keenia Mootorispordi Liidu president Phineas Kimathi on viimasel ajal palju lobitööd teinud, et see nii ka läheks. 

Pikkade traditsioonidega Safari ralli eemaldati MM-sarja võistluskalendrist pärast 2002. aastat. Alates 2003. aastast on ralli olnud üks etapp Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) poolt korraldatud Aafrika meistrivõistlustest.

«Teeme kõvasti tööd, et Safari ralli tagasi WRC kalendrisse saada. Tahame WRC-maailmale näidata unikaalset rallit, mida ainult Keenia suudab pakkuda. Teatan hea meelega, et meie teeme omalt poolt kõik, et MM-sarjaga taas liituda,» teatas Kimathi.

Kuna FIA soovib MM-sarja kalendrit rahvusvahelisemaks muuta ning on ka välja öelnud, et nende hinnangul on praegune võistluskalender liiga Euroopa-keskne, ei pruugigi keenialaste unistus pelgalt unistuseks jääda. «Tegemist on maailmameistrivõistlustega ning see peab ka kalendrist näha olema,» on FIA president Jean Todt varasemalt öelnud. 

Küll aga tuleb Keenial koha nimel võidelda näiteks Abu Dhabi, Kanada Tšiili, Horvaatia, India, Jaapani, Korea, Malaisia, Põhja-Iirimaa, Venemaa ja Türgiga. Ka nemad on erinevate allikate kohaselt varasemalt oma huvi MM-etapi korraldamisest üles näidanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles