Endise vormel-1 tähe ülestunnistus: hirm avariide ees sunnib mind lahkuma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber (esiplaanil).
Mark Webber (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Sportautode MM-sarjas võistlev endine vormel-1 sõitja Mark Webber tunnistas, et kahe aasta tagune raju avarii viis ta otsuseni tänavuse hooaja järel sõitjakarjäärile joon alla tõmmata.

Vormel-1 sarjast lahkus Webber 2013. aastal, lõpetades koostöö Red Bulliga. Kahel viimasel hooajal on ta võistelnud Porsche sportautode tiimis. Kahe aasta eest sattus Webber Brasiilias Interlagose rajal ränka avariisse, kui tema auto põrkas kokku Matteo Cressoni Ferrariga. Austraallane pääses küll imekombel tõsiste vigastusteta, kuid tunnistas nüüd, et see õnnetus kummitab teda tänaseni.

«Mu naisele Annile mõjus Brasiilias toimunud avarii väga rängalt. Mul vedas tohutult, sest tegu oli karmi avariiga. Aga sellest taastumine võttis aega kauem kui ühegi varasema õnnetuse puhul,» rääkis Webber.

Tänavu pidi Webber pealt nägema tiimikaaslase Brendon Hartley rasket avariid Silverstone’is. «See on osa võidusõidust. Aga viimase aasta jooksul olen hakanud endalt küsima – miks ma võidusõiduautos istun? Kui tekivad sellised küsimused, on aeg lõpetada,» tõdes Webber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles