Mehed, kes viisid esimese tiitli Lasnamäele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tumasjan koos Eesti meistrikarikaga.
Sergei Tumasjan koos Eesti meistrikarikaga. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval läks esimest korda Eesti jalgpallimeistrivõistluste tiitel Lasnamäele – 2002. aastal loodud ja alles neljandat hooaega kõrgliigas mänginud FC Infonet alistas Hiiu staadionil 2:1 Nõmme Kalju ja suurejooneline võidupidu võis alata.

IT-ärimees Andrei Leškini omanduses olev klubi on meistriks tõusnud küllaltki kiiresti, kuid see-eest on küpsetud tasa ja targu.

Eesti iseseisvuse taastamise järel koondise esimese värava löönud Aleksandr Puštovi juhendamisel on Infonet nüüdseks mänginud kuus hooaega ning oma kasvandike kõrval on kokku korjatud tiim, mis on alates nädalavahetusest Eesti parim.

Järgmisel suvel saavad nad oma võimeid proovida juba Meistrite liiga eelringis ning selle kaudu ootab ees ka varasemast veel suurem rahaline süst. Tulebki tunnustada peatreener Puštovit, kes on uuele elule suutnud ergutada näiteks Dmitri Kruglovi, Sergei Mošnikovi ja Vladimir Voskoboinikovi. Neist kaks esimest on tõusnud taas ka koondise nimekirja.

Postimees tutvustab lugejatele mängijaid, kes viisid esimese meistritiitli Lasnamäele. Valikusse mahtusid Premiumi liigas vähemalt kümme kohtumist pidanud pallurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles