New Yorgi maratoni võitja tegi võimsa soolojooksuga kübaratriki

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mary Keitany.
Mary Keitany. Foto: SCANPIX

New Yorgi maratoni võitis naiste arvestuses kolmandat aastat järjest keenialanna Mary Keitany, jättes konkurendid varakult selja taha.

Keitany läks teistel eest juba siis, kui joostud oli vaid kümmekond miili, ning lõpetas ajaga 2:24.26. Teise koha sai kaasmaalanna järel Londoni olümpiahõbe Sally Kipyego ajaga 2:28.01 ja kolmas oli ajaga 2:28.13 Molly Huddle. Ameeriklanna jooksis seejuures maratoni elus esmakordselt.

Keitany kolmas järjestikune võit on esimene kord pärast 1986. aastat, kui keegi New Yorgi maratonil nii mitmel järjestikusel aastal löömatuks jääb. Toona võitis norralanna Grete Waitz aastatel 1982-86 koguni viis järjestikust maratoni.

Meeste seas võidutses mullune maailmameister, 20-aastane eritrealane Ghirmay Ghebrselassie, kes pidi suvistel Rio olümpiamängudel leppima neljanda kohaga. Nüüd edestas ta ajaga 2:07.51 lõpetades minuti ja kahe sekundiga keenialast Lucas Rotichit. Kolmanda koha sai ajaga 2:11.23 Somaalias sündinud, kuid USAd esindav 39-aastane Abdi Abdirahman.

Ghirmay Gebrselassie. FOTO: Scanpix
Ghirmay Gebrselassie. FOTO: Scanpix Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles