Selgus majas: harrastajad pääsevad Tartu maratonil suusakepi kontrollist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43. Tartu Maraton
43. Tartu Maraton Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uuest aastast hakkab kehtima kõikide FISi võistluse puhul reegel, et klassikasõitudel ei tohi suusakepi pikkus olla pikem kui 83 protsenti suusataja pikkusest. See tähendab, et suusakepi kontrolli teostatakse ka Tartu maratonil, ent harrastussuusatajad võivad muretult hingata, kuna kontrollitakse vaid FISi koodi omavaid suusatajaid.

See tähendab, et Tartu maratonil on kontrollitavaid suusatajaid ligikaudu 40. «Kontroll tuleb pisteline ning reegel kehtib kõigile FISi võistlejatele, ehk siis neile, kellel on FISi kood,» sõnas Tartu Maratoni pressiesindaja Peeter Liik. «Tavasuusatajate ja ka tugevate harrastajate puhul suusakeppide pikkust ei kontrollita.»

Kuigi FISi murdmasuusatamise direktorilt Pierre Mignereylt saadud selgitus reeglile jätab harrastajatele vabad käed, soovitab Tartu Maraton siiski suusatajatel reeglit järgida.

«Tegelikult on see suusataja jaoks kasulik kui tema suusakepid ei ole pikemad kui 83 protsenti suusataja pikkusest. Paaristõuget on pisut pikema kepiga parem teha, aga vahelduvtõuge jällegi kannatab ning võib vähemkogenud suusatajatel tehnikat lõhkuda,» selgitas Liik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles