Vaata, kuidas läheb Eesti korvpalluritel välisklubides

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (palliga) Varese rivistuses.
Kristjan Kangur (palliga) Varese rivistuses. Foto: SCANPIX

Võrreldes eelmiste hooaegadega mängib välisklubides rohkem Eesti korvpallureid. Postimees heidab pilgu peale, kuidas seni on eestlastel piiri taga läinud.

Itaalia kõrgliigas jagab Kristjan Kanguri koduklubi Varese Cimberio seitsme võidu ja 11 kaotusega 13. ja 14. kohta. Kokku on liigas 16 meeskonda.

Kangur on seni väljakul käinud kõikides kohtumistes ning keskmiselt on talle mänguminuteid jagunud 23,8. Keskmiselt on Kanguri arvele selle ajaga kogunenud 9,4 punkti, 4,4 lauapalli ja 0,9 resultatiivset söötu.

Venemaa kõrgliigas jagab Janar Taltsi tööandja Samaara Krasnõje Krõlja kümne meeskonna konkurentisis nelja võidu ja üheksa kaotusega kaheksandat ja üheksandat kohta.

Talts on Venemaal väljakul käinud kuues kohtumises keskmiselt 5,7 minutiks. Punktiarvet seni eestlane avanud pole, lauapalle on ta keskmiselt kätte saanud 1,8 ning lisaks jaganud 0,2 resultatiivset söötu.

Saksamaa kõrgliigas on Siim-Sander Vene koduklubi ENBW Ludwigsburg kogunud 11 võitu ja saanud 11 kaotust ning jagab sellega üheksandat ja kümnendat kohta.

Seitsmes kohtumises väljakul käinud Vene keskmised näitajad on 6,3 punkti, 1,0 lauapalli ning 0,7 resultatiivset söötu. Mänguminuteid on eestlasele keskmiselt jagunenud 17,3. Saksamaa liigas on kokku 18 meeskonda.

Leedu liigas on Kristo Saage tööandja KK Kaunas kuue võidu ja 11 kaotusega kaheksas. Kokku on liigas 13 klubi. Saage on meeskonna edusse panustanud viies kohtumises keskmiselt 4,2 punkti, 1,8 lauapalli ning 2,4 resultatiivset söötu. Mänguaega on talle samas jagunenud 23,4 minutit.

Balti liiga teises divisjonis on Saage samuti pidanud Kaunase eest viis kohtumist ning visanud 25,8 minuti jooksul keskmiselt 9,2 punkti, võtnud 4,4 lauapalli ja jaganud 1,6 resultatiivset söötu. Balti liiga teises divisjonis paikneb Kaunas kuue võidu ja kolme kaotusega teisel kohal.

Suvel Eesti B-koondise juures treeninud Renato Lindmetsa koduklubi Stjarnan hoiab Islandi liigas kümne võidu ja kaheksa kaotusega viiendat kohta. Kokku on liigas 12 võistkonda.

Lindmets on Islandil pidanud seitse kohtumist ning selle aja jooksul on ta keskmiselt väljakul viibinud 28,3 minutit, mille jooksul on tema arvele jäänud 15,7 punkti, 7,6 lauapalli ning 2,7 resultatiivset söötu.

Heiko Rannula koduklubi Forssan Koripojat hoiab Soome esiliigas 15 võidu ja kolme kaotusega esikohta.

Rannula on Soome esiliigas pidanud seitse kohtumist ning selle aja jooksul on ta keskmiselt väljakul viibinud 23,0 minutit, visanud 8,4 punkti, võtnud 5,3 lauapalli ja jaganud 1,9 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles