Vihatud üllataja tõusis Bayerniga samale pulgale

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leipzig teeb imelist hooaja algust
Leipzig teeb imelist hooaja algust Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliiga on aastate jooksul silma paistnud sellega, et väiksemad meeskonnad suudavad vähemalt kuni jõuludeni üllatusi valmistada, ning erand pole ka tänavune aasta. Esimest hooaega kõrgseltskonnas mängiv Leipzig jagab kümne vooru järel Müncheni Bayerniga esikohta, järgnevad Hoffenheim ja Berliini Hertha.

Bayern tegi laupäeval 1:1 viigi Hoffenheimiga ja Leipzig võitis pühapäeval 3:1 Mainzi. Sotid tehti selgeks juba avapoolajal, kui Timo Werneri kahe ja Emil Forsbergi ühe värava toel 3:0 juhtima mindi. Manizi poolelt tegi 74. minutil skoori Stefan Bell.

2009. aastal loodud ja energiajoogifirma Red Bulli rahade toel tippu rühkiv Lepizigi meeskond alustas toona Saksamaa tugevuselt viiendast liigast ning tõusti kohe aste kõrgemale. 2013. aastaks kerkiti tugevuselt kolmandasse, 2014. aastal tugevuselt teise liigasse. Tänavu mängib ülejäänud klubide fännide hulgas vihatud meeskond esmakordselt Saksamaa meistritiitlile.

Leipzigi klubi ei hoia kinni Saksamaa jalgpalli traditsioonidest ning Red Bull figureerib endiselt peidetud kujul ka klubi nimes. Kuigi ametlikult on tegemist RasenBallsport Leipzigiga, siis pigem kasutatakse lühendid RB. Ka klubi logol on endiselt näha energiajoogigigandi poolt kuulsaks tehtud kaks punast bulli.

Saksamaal on kehtestatud reegel, et klubi peab 51 protsendi ulatuses fännidele kuuluma, kuid Leipzig hiilib antud reeglist kõrvale. Sisuliselt võetakse vastu liikmeavaldusi ainult Red Bulli töötajatelt ja kõik otsused tehakse nende heakspidamise järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles