Kelk soovitas terviseriskidega inimestel Tartu maratonist loobuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk.
Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk soovitas vähekogenud ja terviseriskidega inimestel tänavusest suusapeost loobuda. Käreda pakase tõttu soovitab Kelk inimestel terve mõistusega oma seisundit hinnata, sest sõit saab olema väga raske.

«Me ei lükanud maratoni algust kahe tunni võrra edasi sellepärast, et väsinuna on distantsi lõpu osas, kui temperatuur taas 20 külmakraadini langeb, raskem külma ilma taluda kui hommikul puhanu ja värskena,» selgitas Kelk Vikerraadiole antud intervjuus.

 Pika distantsi läbijatel on aega kaheksa ja pool tundi, et finišisse jõuda. «Tervise huvides oleme sunnitud tänavu ajalimiiti lühendama. Kindlasti on teatud hulk inimesi seepärast sunnitud katkestama. Eelmise aasta graafikute alusel tähendab see saja kuni saja viiekümne inimese jäämist ajagraafikust välja,» lisas Kelk.

Tänavuse aasta väga ekstreemsed tingimused toovad kaasa selle, et loodame inimeste  tervele mõistusele. Inimesed, kes on vähekogenud ja mingisuguste terviseriskidega, siis ärge tänavu maratonile tulge. Ootame soojemat ilma!» sõnas Kelk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles