Eesti koondis mures: Zenjovi ja Kruglovi kimbutab enne Belgia-mängu vigastus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov.
Sergei Zenjov. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondist on enne pühapäevast MM-valikmängu Belgiaga kimbutamas vigastusetont – kui eile selgus, et meeskonda ei saa aidata noor poolkaitsja Mattias Käit, siis tänasel kogunemisel sai kinnitust, et vigastuse tõttu on suure küsimärgi all ründaja Sergei Zenjovi ja äärekaitsja Dmitri Kruglovi mänguvõimekus.

Eesti koondise eest 54 mängu pidanud ja kümme väravat löönud Zenjov vahetati neljapäeval koduklubi Qabala Euroopa liiga kohtumises Saint-Étienne’i vastu 61. minutil välja. Platsilt tugevalt longates lahkunud ründaja tegi taas liiga vasaku jala reielihasele ega kuulunud Qabala pühapäevases liigamängus üldse meeskonna koosseisu.

«Kõik algas pärast viimast koondisemängu,» selgitas Zenjov, et sai väikese lihaserebendi juba Eesti-Kreeka kohtumises. «Ravisin ja siis ainult mängisin, trenni ei saanudki teha. Ja mängisin 60 minuti kaupa, rohkem ei saanud. Valu lööb jalga ja ei saanud joosta,» selgitas Zenjov. «Tuleb anda jalale puhkust. Eks peab veel arstiga rääkima, äkki tuleb mingi uuring teha,» nentis koondise kogunemisel erinevalt kaaslastest tänavariietes viibinud Zenjov, kellest antud asjaolude juures ei pruugi pühapäeval Belgia vastu algkoosseisumeest olla.

Zenjov on käimasoleval hooajal löönud Qabala särgis seitse väravat, neist kolm koduliigas ja neli Euroopa liigas. Oktoobri viimastel päevadel kostitas ta vigastusega võitlemisest hoolimata Qabala 4:1 võidumängus kahe tabamusega Bakuu Neftšit. Koondise eest tegi ründaja viimati skoori augusti viimasel päeval peetud maavõistluses Malta vastu.

Teniste tervenes, Käiti ootab operatsioon

Õnneks on taas mänguvalmis paremkaitsja Taijo Teniste, kes pidi väljakult lahkuma kuu aega tagasi peetud mängus Kreekaga, kui vastane talle jõhkralt sisse sõitis. Hüppeliigese vigastus hoidis Tenistet kolm nädalat koduklubi mängudest eemal, kuid nädalavahetusel käis eestlane taas Norra kõrgliigas Sogndali eest väljakul, mängides 2:4 kaotatud kohtumises algusest lõpuni. «Tahtsingi enne koondisemängu näha, kuidas jalg vastu peab. Pidas kenasti, joosta jõudsin, muret pole,» võttis Teniste olukorra kokku.

Kuu aja eest Gibraltarile 4:0 võidumängus kaks väravat löönud Käiti vaevab juba alates eelmisest koondisemängust Kreekaga sportlase song. Sestap peab Inglismaa esiliigaklubi Fulhami noortemeeskonnas palliv 18-aastane poolkaitsja neljapäeval minema operatsioonile.

Jooksma saab ta taas hakata 5. detsembril ja individuaalsete treeningutega alustada 12. detsembril. «Otsustasime, et pigem ei hakka kiirustama ja pigem kindla peale end välja ravida,» rääkis arstidega konsulteerinud Käit eile õhtul Postimehele. «Hooaja teine pool on alles ees.»

Infonetiga äsja Eesti meistriks tulnud Kruglov mängis viimased mängud valuvaigistava süsti abiga, sest vigastas 21. oktoobril Narva Transiga peetud liigakohtumises jalga. Vasakkaitsja või vasaku poolkaitsja positsioonil tegutsevat Kruglovi, kes on Eesti koondist esindanud 106 korda ja löönud neli väravat, vaevab väike luumurd parema jala labas.

Belgia ja Eesti vaheline MM-valikmäng algab Brüsselis Kuningas Badouini nimelisel staadionil pühapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 20.45. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles