Tondiraba jäähallis suri hokimängija

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eelmisel nädalal suri Tondiraba jäähallis traagiliselt  55-aastane Sergei Orljankin, kelle süda hokitreeningul seiskus.

3. novembri hilisõhtul aset leidnud sündmusele reageerisid koheselt Orljankini treeningkaaslased, kes helistasid kiirabisse. Harrastajate hokiliiga kodulehel olevas uudises kirjeldatakse, et kiirabi saabus 15 minutit pärast telefonikõnet, ent neil ei olnud elustamiseks vajalikku aparatuuri. 40 minutit hiljem saabunud teine kiirabibrigaad tuli küll aparatuuriga, kuid Orljankini elu päästa oli  juba lootusetult hilja.

Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas ütles Postimehele, et raporti järgi jõuti sündmuspaigale kolme minutiga. «Meil oli sinna kaks väljakutset – esimene kell 22.37 ja jõudis kohale kell 22.40. Arstibrigaad kesklinnast jõudis kohale kell 22.53,» selgitas Adlas. Muuhulgas selgus kiirabi raportist, et kiirabi saabudes olid mingid meedikud juba isikut abistamas. Täpsema ülevaate juhtunust saab Tallinna kiirabi anda homme.

Spordiga tegi Orljankin algust juba keskkooliajal, kuid tõsisem treening algas Tallinna Lastestaadionil, kus kevadel ja suvel mängiti jalgpalli, talveperioodil aga jäähokit. Esimene kaalukam võit tuli tal jalgpallis, kui 1973. aastal Tallinna Komeedi meeskonna koosseisus saavutas klubi Nahkpalli üleliidulistel finaalvõistlustel  Kišenjovis teine koht ja hõbemedal.

Jäähokis oli ta  aga nii koolinoorte kui ka noorte Eesti meister ning IV NSV Liidu Rahvaste Talispartakiaadil Sverdlovskis kuulus Eesti koondisse. Aastatel 2002. – 2008.  mängis ta Harrastajate hokiliiga meistrivõistlustel Štormi meeskonnas. Hokiliiga jääb Orljankinit mäletama kui tagasihoidlikku, korrektset ning alati abivalmis spordimeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles