Imola taandub, Itaalia etapp jääb siiski legendaarsele rajale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monza.
Monza. Foto: SCANPIX

Imola ringraja omanikud otsustasid loobuda hagist valitsuse toetuse vastu, mis annaks Monza ringrajale raha vormel-1 sarja Itaalia etapi korraldamiseks. See käik muudab aina reaalsemaks võimaluse, et Itaalia etappi peetakse edaspidigi just Monzas, mis on saavutanud nii võistkondade kui ka vormelifännide jaoks ammu kultusliku staatuse, kirjutab Autosport.

Septembris teatasid Monza raja käigushoidjad, et leping, mis jätab vormel-1 etapi kuni 2019. aastani sinna, on koostatud, kuid sellel pole veel allkirju. Takistuseks oli Imola rajaomanike protest, sest nende meelest polnud Itaalia Autoklubi tegevus toetusrahade eraldamisel seaduslik.

Kohus oleks pidanud 26. oktoobril kõik osapooled ära kuulama, kuid istungit ei toimunud, sest vaie võeti tagasi. Nüüd saab Monza jätkata vormel-1 sarja juhi Bernie Ecclestone’iga läbirääkimisi ning leping võib allkirjad saada juba lähinädalate jooksul, usub Autosport. Uue hooaja kalender kinnitatakse detsembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles