Tartu korvpallimeeskond teenis eurosarjas valusa kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool - Oberwart Gunners
Tartu Ülikool - Oberwart Gunners Foto: Margus Ansu

Tartu korvpallimeeskond kohtus täna FIBA Europa Cupil ülitähtsas kohtumises Oberwart Redwell Gunnersiga. Kuna avamäng koduväljakul kaotati ühe punktiga, tuli täna saada Austrias vähemalt kahepunktiline võit, et edasipääsulootusi elus hoida.

Avapoolaja kaotas Tartu meeskond 41:44, kuid neljandal veerandajal tuldi hästi tagasi mängu ning suudeti minna ka juhtima. Paraku jäädi viimasel minutil taas kaotusseisu ja sellest enam välja ei tuldud, kokku teeniti napp 76:79 kaotus. Võõrustajate poolt viskasid parimatena 21 punkti nii Derek Jackson Jr kui Andell Cumberbatch, Venky Jois oli omakorda 18 punktiga Tartu meeskonna suurim korvikütt.

Tartu on nüüd kaotanud kõik kolm eurosarjas peetud kohtumist ja kolmeses alagrupis hoitakse sellega paraku viimast kohta.

Enne mängu:

Tartu kaotas austerlastele kodus 77:78 ja jäi seejärel 56:77 alla ka Prantsusmaa klubile Pau-Lacq-Orthez. Siiski on kolmeliikmelisest alagrupist võimalik edasi saada, kui täna Austrias kahe punktiga võidetakse. Niisugusel juhul oldaks austerlastega omavaheliste mängude arvestuses plussis.

Alagrupiturniirilt pääsevad kümne grupi peale edasi ka neli paremat kolmanda koha meeskonda. Seega on kõige kindlam variant alistada nii Oberwart kui Pau-Orthez. Isegi kui Tartu jääks sellisel juhul korvide vahega kolmandaks, peaks kaks võitu nad 24 parema hulka viima.

«Peame igas mõttes kõvemad olema. Tähtis on alguses hästi minema saada, kuigi sel hooajal pole see meil kuigi hästi õnnestunud. Kodus võib suurest kaotusseisust välja tulla, aga võõrsil on esimesed minutid eriti tähtsad. Eelkõige peame hoolikamad olema kaitses,» rääkis tartlaste peatreener Gert Kullamäe eile.

Kahjuks ei saa Tartu täna veel kasutada äsja Kalev/Cramost saabunud Janar Sood, sest paberimajandusega ei õnnestunud õigeks ajaks ühele poole saada. Pärast viimast euromängu prantslastega on tartlased saanud kaks korda lustida karikvõistlustel ja koduses liigas, kui TTÜ alistati koguni 85:38 ja Noortekoondis 88:57.

Oberwart on samal ajal olnud kehvas vormis. Nädala eest mängiti Pauga ja jäädi neile alla 66:81, seejärel kaotati aga koduliigas 48:70 Kapfenbergile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles