Kangerti olümpiasõit alistas Taaramäe Giro etapivõidu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) tegi ühtlasema hooaja kui Giro d'Italia eelviimase etapi järel vahuveini pritsida saanud Rein Taaramäe.
Tanel Kangert (vasakul) tegi ühtlasema hooaja kui Giro d'Italia eelviimase etapi järel vahuveini pritsida saanud Rein Taaramäe. Foto: Fotomontaaž/Tairo Lutter/AFP

Kumb on kõvem, kas olümpiamängude 9. koht ja ühtlane hooaeg või suurtuuri etapivõit? Eesti jalgrattarahvas eelistas esimest varianti ja valis Astana profi Tanel Kangerti neljandat korda aasta parimaks meesratturiks. Mais Giro d’Italia eelviimasel etapil konkurentidele kandu näidanud Katjuša sõitja Rein Taaramäe pidi seekord sõbramehele alla vanduma.

Hooaja Abu Dhabi velotuuri esikohaga lõpetanud Kangert ei saanud eilsel aasta parimate ratturite autasustamisel kohal viibida, aga saatis videotervituse, kus märkis väga õigesti, et vähemalt sai valiku teha kandidaatide seast, kellel on häid tulemusi ette näidata.

Taaramäe kinnitas samuti, et Kangerti hooaeg oli tema omast hoopis ühtlasem ja seda tuleb hinnata. «Kui mind oleks parimaks valitud ja ette kõnet pidama kutsutud, siis olin juba valmis mõelnud, et mul oli üks tulemus parem, täitsa kõrgliigast. Aga kokkuvõttes oli Tanel tugevam. Sellist hooaega tahaks isegi teha, nagu tema seda suutis. Tanel oli kindlasti parem, siin polnud küsimustki,» rääkis Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles