Avaldati aasta kergejõustiklase valimisel finaalvooru pääsenute nimed

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt (paremal) ja Wayde Van Niekerk
Usain Bolt (paremal) ja Wayde Van Niekerk Foto: Julio Cortez/AP

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas nominendid aasta kergejõustiklase tiitlile. Finaalvooru jõudis ka Rio olümpial kolm kuldmedalit võitnud Jamaica sprinter Usain Bolt.

Koos Boltiga kandideerivad aasta meeskergejõustiklase tiitlile veel Suurbritanniale Riost nii 5000 kui 10 000 meetri jooksus kuldmedali võitnud Mo Farah ning olümpial võimsa 400 meetri maailmarekordi püstitanud Lõuna-Aafrika Vabariigi sportlane Wayde van Niekerk.

Naistest on finaalvooru pääsenud Rio kergejõustikuprogrammi avapäeval vägeva 10 000 meetri maailmarekordi püstitanud Almaz Ayana. 23 aasta vanuse rekordi murdnud Ayana võitis Rios veel 5000 meetri jooksus pronksi. Sarnaselt Boltile nii 100 kui 200 m sprindi võitnud Jamaica sportlane Elaine Thompson on samuti kolme finalisti seas. Aasta kergejõustiklase tiitlit ihkab ka tõenäoliselt ajaloo parim naisvasaraheitja Anita Wlodarczyk, kes tuli maailmarekordilise tulemusega 82.29 Rios kahekordseks olümpiavõitjaks

Aasta kergejõustiklane selgub järgmisel kuul Monacos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles