Kreeka jalgpallikohtunike juhi maja pandi põlema ning jalgpalliliit peatas meistrivõistlused

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympiakose fännid enne liigakohtumist Panathinaikosega.
Olympiakose fännid enne liigakohtumist Panathinaikosega. Foto: Yorgos Karahalis/AP

Kreeka jalgpalliliit on riiklikud meistrivõistlused peatanud, kuna väidetavalt süüdati kolmapäeval jalgpalliliidu kohtunike komitee juhi Giorgos Bikase maja põlema.

Kreeka jalgpalliliit (EPO) teatas eile, et seoses rünnakuga Bikase pihta peatatakse riigisisesed jalgpallivõistlused. Sarnane rünnak ei ole esimene ning seetõttu hakatakse asja tõsisemalt uurima. «Peatame meistrivõistlused kuniks selgub tulekahju tekkimise täpne põhjus,» teatas EPO avalduses.

Eelmisel nädalal ähvardasid kaks meest kohtunike komitee liiget Giorgos Tsachilidist mehe maja ees, mille peale otsustas Tsachilidis ja kaks teist komitee liiged tagasi astuda. Kreeka tippklubid on kohtunike selja taha koondunud ning kutsuvad valitsust üles jõulisi samme astuma.

«Sellele maffiale ei tohi alla anda,» seisis Kreeka jalgpalliklubi PAOK-i avalduses. «Nende kriminaalide vastu aitab vaid meie kõigi ühine võitlus.» Panathinaikose president Christos Panagopoulos on konkurentidega samal lainel. «Me ei saa lihtsalt mitte midagi tegemata pealt vaadata, kuidas inimese maja põlema pannakse.»

Praegu on Kreekas uurimise all rühmitus, keda süüdistatakse Kreeka jalgpalli kontrollimises vägivalla ning väljapressimiste teel. Liigajalgpalli peatumine aga ei tähenda seda, et rahvuskoondis jätaks 13. novembril toimuva MM-valikmängu Bosniaga pidamata. Samuti jätkuvad Kreeka klubide mängud Euroopa liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles