Venemaa Olümpiakomitee juht eitab jätkuvalt riikliku dopinguprogrammi olemasolu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Žukov
Aleksander Žukov Foto: Artyom Korotayev/Artyom Korotayev/TASS

Peagi ametist lahkuv Venemaa Olümpiakomitee president Aleksander Žukov tunnistas, et riigis on jätkuvalt dopinguga probleeme. Samas lükkas ta ümber süüdistused riiklikult rahastatud dopinguprogrammist.

«Mitte mingisugust riikliku dopinguprogrammi ei ole olemas ning pole ka kunagi olnud,» ütle Žukov kolmapäeval Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK). Just riikliku dopinguprogrammi süüdistused jätsid paljud Venemaa sportlased Rio olümpialt eemale.

Kuna Venemaa Antidopingu Agentuurilt on dopingukontrollide võtmise õigus ära võetud, kontrollivad Venemaa sportlaste puhtust välismaa agentuurid. See pole aga Žukovi hinnangul efektiivne.

«Kuidas WADA proovib seda olukorda lahendada? Nemad räägivad, et Suurbritannia Antidoping, aga nad ei suuda isegi praegu enamat kui 6000 proovi analüüsida. Kuidas nad Venemaal hakkama saaksid, kus sportlasi on palju rohkem?» küsis Žukov.

Žukov on peagi olümpiakomitee eesotsast lahkumas ning keskendub oma tööle Venemaa parlamendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles