Hamilton valmistub tiitlit loovutama

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg surub oma tiimikaaslase Lewis Hamiltoni tagaplaanile.
Nico Rosberg surub oma tiimikaaslase Lewis Hamiltoni tagaplaanile. Foto: SCANPIX

Viimase kahe aasta vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton tunnistab, et loovutada tiitel meeskonnakaaslasele Nico Rosbergile on raske. Siiski tundub, et britt on oma saatusega juba leppinud. Mercedese pilootide omavaheline terav tiitliheitlus võib lõppeda juba sel nädalavahetusel Brasiilias, kuid püsib ka võimalus, et meister selgub hooaja viimasel võidusõidul Abu Dhabis. Paljud eksperdid küsivad, kas Rosberg tegelikult ka tiitlit väärib.

Hamiltoni jutust kumab läbi, et ta on kaotuse üle palju mõtteid mõlgutanud: valge lipp paistab juba pooles vardas olevat. «Ma ei tea, kuidas selleks valmistuda, kuigi olen varemgi kaotusi läbi elanud,» rääkis 31-aastane britt Autospordi vahendusel. Kõige valusama kogemuse sai Hamilton 2007. aastal, kui tema edu Kimi Räikköneni ees oli kaks etappi enne lõppu 17 punkti, kuid lõpuks läks tiitel ikkagi dramaatiliselt soomlasele. Toonase süsteemi järgi oli viimasel kahel etapil mängus vaid 20 punkti.

Tänavu on Rosbergi edu Hamiltoni ees 19 punkti. Kindlasti tuleks sakslane maailmameistriks juhul, kui ta Brasiilias võidab. Teise koha puhul peab Rosberg lootma, et Hamilton ei lõpeta kõrgemal kui neljandal kohal. Rosbergi kolmas koht tähendaks, et tiitlivõitja selgub vaid siis, kui Hamilton lõpetab viiendast kohast madalamal. Igal juhul ei selgu maailmameistrit, kui Rosberg jääb seitsmendale või madalamale positsioonile. «Tean, et seekordne kaotus ei oleks enam nii valus 2007. aastal,» tunnistas Hamilton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles