Verstappen jahib järgmisel aastal tiitlit

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen (esiplaanil)
Max Verstappen (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Tänavuse vormel-1 hooaja komeet on kindlasti septembris 19-aastaseks saanud hollandlane Max Verstappen, kes alustas aastat Toro Rosso ridades, kuid peagi vahetas Daniil Kvjatiga kohad ja sai istumise alla võimsa Red Bulli vormeli. Edu polnud vaja pikalt oodata ja juba oma esimesel etteastel uue tiimi eest võitis ta Hispaania GP, kerkides kõigi aegade noorimaks võidumeheks. Järgmiseks aastaks on mehel veel suuremad plaanid: võidelda tiitli nimel.

Motorsport.com uuris, kas noor talent mõtleb juba sarja võidust. «Absoluutselt, mõttemaailm muutub täielikult, kui ühel hetkel istud autos, millega on võimalik tiitlit eest võidelda,» ütles ta. Meeskonna vahetamine oli Verstappeni jaoks silmiavav kogemus ja tunnistab, et võimsam mootor vajas harjumiseks aega. «Kõige tähtsam on vormeli piiride tundma õppimine. Kuidas sõita erinevate ilmaolude ja stsenaariumite puhul. Tunnen end gaasi- ja piduripedaali juures üha mugavamalt.»

Hetkel tunneb ta end vabalt ja tuleviku pärast ei muretse. «Suurde tiimi jõudes tekib teistsugune arusaam. Võitlen poodiumikohtade ja etapivõitude nimel ning see tekitab vabama tunde.» Tänavu on Red Bull ainsana Mercedesele reaalset ohtu kulutanud ja kindlasti püsib võimalus, et Verstappen ja Red Bull järgmisel aastal veel ühe sammu Mercedesele lähemal istuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles