Venemaa jalgpallikoondise vaevlemine jätkub

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Kokorin (vasakul) heitlemas Katari koondislase Hamid Ismailiga.
Aleksandr Kokorin (vasakul) heitlemas Katari koondislase Hamid Ismailiga. Foto: SCANPIX

2018. aasta jalgpalli MMi võõrustav Venemaa koondis peab enne kodust suurturniiri läbi ajama maavõistlusmängudega, kuid midagi rõõmustavat ei ole need seni pakkunud.

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA edetabelis juba 53. kohale langenud Venemaa koondis kohtus viimati võõrsil Katariga (91. koht tabelis) ning vastasele jäädi alla 1:2.

Venelased asusid mängu 5. minutil Aleksandr Samedovi täpsest penaltist juhtima, kuid 35. minutil viigistas Boualem Khoukhi penaltist seisu ning Katarile tõi võidu Karim Boudiafi tabamus 72. minutil.

Lisaks jäi kohtumises kaks penaltit realiseerimata – 29. minutil ei suutnud Katari poolel palli võrku saada Ibrahim Majid ning 87. minutil venelaste ridades Aleksandr Kokorin.

«Me lõime võimalusi enda vastastele. Meie distsipliin ei olnud vajalikul tasemel,» pahandas Venemaa koondise peatreener Stanislav Tšertsessov Reutersi vahendusel hoolealustega. «Vabandused puuduvad. Loodetavasti suudame tulevikus need vead parandada.»

Pärast venelaste jaoks piinlikult lõppenud suvist EM-finaalturniiri on nad teinud 0:0 viigi Türgiga, seejärel alistati 1:0 Ghana, kaotati 3:4 Costa Ricale ning nüüd siis jäädi alla Katarile.

Järgmise matši peab Venemaa koondis 15. novembril, kui Groznõis kohtutakse Rumeeniaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles