Jalgpalli otsepilt: Pärnu alistas võõrsil kindlalt Maardu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga tuleva hooaja kümnes osavõtja selgub üleminekumängudel, kus võtavad teineteiselt mõõtu kõrgliiga tänavune üheksas ehk Pärnu Linnameeskond ja esiliiga paremuselt teine iseseisev klubi Maardu Linnameeskond. Avamängu võitis võõrsil Pärnu 5:1.

Enne mängu:

Pärnu Linnameeskond kogus tänavu kõrgliigas 17 punkti. Sellega edestati selgelt tabeli viimast, kolme punktiga piirdunud ja järgmiseks hooajaks tagasi esiliigasse langenud Rakvere Tarvast, kuid samas kogus pärnakate ees kaheksandale tabelireale jäänud Narva Trans 41 punkti ehk suvepealinlastest koguni 24 punkti rohkem.

Maardu Linnameeskond sai esiliigas neljanda koha, neid edestasid otsepääsme Premium liigass teeninud Viljandi Tulevik ning Flora ja Infoneti duubelmeeskonnad. Maardu lähim konkurent üleminekumängude kohale oli Tartu Santos, kes jäi neist aga lõpuks viie punkti kaugusele.

Viimati tõusti üleminekumängude kaudu kõrgliigasse kaks aastat tagasi, kui Viljandi Tulevik suutis kahe mängu kokkuvõttes üle olla Jõhvi Lokomotiivist. Sellele eelnes aga viis hooaega, kus kõrgliigameeskond oma koha üleminekumängude abiga säilitas. Mullu olid üleminekumängudel vastamisi Tartu Tammeka ja Tallinna Kalev, avamängu kodus 4:1 võitnud Tammeka kaotas teise kohtumise võõrsil 0:1, ent jäi kokkuvõttes skooriga 4:2 kindlalt kõrgseltskonda püsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles