Nõmme Kalju duubelmeeskond langeb rumala eksimuse tõttu madalamasse liigasse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju fännid
Nõmme Kalju fännid Foto: Sander Ilvest

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel peetakse täna üleminekumänge. Teiste hulgas kohtuvad ka Nõmme Kalju U21 (Esiliiga A) ja Tartu Welco (Esiliiga B). Esialgsetel andmetel peaks Kalju kirja saama tehnilise kaotuse, kuna nende algkoosseisu kuulus Henrik Pürg.

Eesti meistrivõistluste juhendi punkt number 32.20 ütleb: «Duubelvõistkonna üleminekumängus ei tohi osaleda sellesse võistkonda üles antud mängija, kes on alates 22. juulist 2016. a kuni hooaja lõpuni mänginud põhivõistkonna eest rohkem kui 50% mängudest.»

Kalju põhimeeskond on selle aja jooksul mänginud 18 kohtumist, millest Pürg osales 16. Seega peaks olema selge, et reeglite vastu on eksitud.

Juhendi punkti number 18.5 kohaselt peaks Kalju eksimuse tõttu nüüd madalamasse liigasse langema: «Esimesel üleminekumängul diskvalifitseeritud või loobumiskaotuse andnud võistkond loetakse üleminekumängude kaotajaks. Juhul kui teisel üleminekumängul võistkond diskvalifitseeritakse või annab loobumiskaotuse, loetakse see võistkond kaotajaks sõltumata esimese mängu tulemusest.»

Pragu viitab kõik sellele, et Kalju U21 mängib järgmisel hooajal Esiliiga B-s, Welco tõuseb aga Esiliiga A-sse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles