Rahamurest prii Toyota jahib Volkswageni kolmikut

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen (paremal), Sebastien Ogier (keskel) ja Jari Matti Latvala (vasakul)
Andreas Mikkelsen (paremal), Sebastien Ogier (keskel) ja Jari Matti Latvala (vasakul) Foto: SCANPIX

Toyota rallimeeskonna juht Tommi Mäkinen teeb pakkumise nii Sebastien Ogierile, Jari-Matti Latvalale kui ka Andreas Mikkelsenile. Kõik kolm meest sõidavad tänavu Volkswagenis, kuid Saksamaa autotootja sarjast lahkumise tõttu jäävad nad peagi töötuks.

Autosport.com kirjutab, et raha ei ole Toyota jaoks probleem ning nad teevad tõsist tööd, et kolmikust vähemalt keegi endale värvata. «Uurime võimalusi ja võtame arvesse erinevaid arvamusi,» rääkis Mäkinen. «Loomulikult oleme antud kolmikust huvitatud.» Legendaarse Soome rallimehe sõnul käib töö osaliselt juba 2018. aasta auto nimel, kuid selle kõrvalt püütakse saavutada edu nii kiiresti kui võimalik.

Volkswageni otsus lõi rallituru küll sassi, kuid Toyota plaane see oluliselt ei muuda: Mäkinen kinnitas, et Juho Hänninen teeb kaasa täishooaja. «Ta sõidab kõigul rallidel. Meil on vaja temalt tagasisidet ja analüüsi, kuidas auto areneb võrreldes testiperioodiga,» selgitas Mäkinen. Lisaks kinnitas ta, et Toyota roolis teevad täishooaja kaasa kaks meest. Kolmas auto tuuakse rajale aprillis toimuvaks Korsika ralliks. Seega teoorias peaks Toyotal olema võimalik Hännineni kõrvale palgata kaks meest hüljatud kolmikust.

Varem Toyotaga seostatud Esapekka Lappi tunnistas, et suuri võimalusi ta endal enam ei näe. «Kolm maailma parimat rallisõitjat on nüüd vabad mehed. Ma pole piisavalt hea, et nendega võidelda,» ütles Lappi Soome meediale.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles