Vihmastes oludes sõidetud keerulise Brasiilia etapi võitis Hamilton, maailmameister selgub viimasel etapil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia etapp.
Brasiilia etapp. Foto: SCANPIX

Täna anti Brasiilias start hooaja eelviimasele vormel-1 etapile. Tõsise vihmasaju tõttu väga keerulistes oludes peetud etapp peatati kahel korral - esmalt tegi avarii Ferrari sõitja Kimi Räikkönen, kelle auto jäi ohtlikult stardikoridori teele ning teisel korral leidsid võistluste kohtunikud, et vihmasadu on liiga tõsine.

Sõidu võitis Mercedese mees Lewis Hamilton, kes edestas teise koha saanud tiimikaaslast Nico Rosbergi. Kahe kange selline järjestus tähendab, et tänavuse hooaja maailmameister selgub hooaja viimasel etapil Abu Dhabis. Kolmanda koha sai Max Verstappen, kes rohkete boksipeatuste kiuste suutis end poodiumile sõita.

Tänase etapi esikuuik: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Verstappen, 4. Perez, 5. Vettel, 6. Sainz

Üldarvestus: 1. Rosberg 367, 2. Hamilton 355

Viimase kahe hooaja maailmameister Hamilton tunnistas etapi eel antud intervjuus, et tiitli loovutamine oleks tema jaoks väga raske. «Ma ei tea, kuidas selleks valmistuda, kuigi olen varemgi kaotusi läbi elanud,» rääkis 31-aastane britt Autospordi vahendusel. Kõige valusama kogemuse sai Hamilton 2007. aastal, kui tema edu Kimi Räikköneni ees oli kaks etappi enne lõppu 17 punkti, kuid lõpuks läks tiitel ikkagi dramaatiliselt soomlasele. Toonase süsteemi järgi oli viimasel kahel etapil mängus vaid 20 punkti. «Tean, et seekordne kaotus ei oleks enam nii valus 2007. aastal,» tunnistas Hamilton.

Ta jätkas: «Praegu on tunduvalt suurem võimalus, et ma ei võida tiitlit. Seda teadmist on raske seedida, kuid nii need asjad lihtsalt on. Elu läheb edasi, mina liigun edasi. Mul on endiselt kolm MM-tiitlit ja loodan, et järgmisel aastal pole mul autoga probleeme.»

Siinkohal toome välja kuus võimalikku stsenaariumit, kuidas Nico Rosberg täna oma karjääri esimese maailmameistritiitli kindlustaks:

- Rosberg võidab etapi

- Rosberg saab teise koha, Hamilton lõpetab neljanda või madalama kohaga

- Rosberg saab kolmanda koha, Hamilton lõpetab kuuenda või madalama kohaga

- Rosberg saab neljanda koha, Hamilton lõpetab kaheksanda või madalama kohaga

- Rosberg saab viienda koha, Hamilton lõpetab üheksanda või madalama kohaga

- Rosberg saab kuuenda koha, Hamilton lõpetab kümnenda või madalama kohaga

Kui ühtegi eeltoodud stsenaariumitest ei juhtu, siis selgub MM-tiitli võitja hooaja viimasel etapil Abu Dhabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles