Eesti sulgpallikoondis jäi napilt finaalturniiri ukse taha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis Bulgaarias.
Eesti koondis Bulgaarias. Foto: Erakogu

Võistkondlikul sulgpalli EM-valikturniiril kohtus Eesti täna otsustavas mängus Bulgaariaga. 

Kuna mõlemad koondised olid eelnevatel päevadel jagu saanud Leedust ja Fääri saartest, selgitas finaalturniirile Poola 12 riigi hulka koha saaja just omavaheline kohtumine. Eesti koondis alustas kohtumist hästi, kui segapaarismängus said Kristjan Kaljurand ja Kristin Kuuba võidu 21-14, 21-19 Petya Nedelcheva ja Ivan Rusevi üle.

Üksikmängud läksid ootuspäraselt, kui Raul Must alistas endast maailma edetabelis mitu sada kohta madalamal oleva Philip Shishovi 21-15, 21-13 ja Getter Saar jäi omakorda alla endast sadakond kohta kõrgemal olevale Linda Zetchirile 8-21, 12-21.

Otsustavaks said paarismängud, kus vaadates varasemate võistluste tulemusi, pakkus meeste paarismäng Eestile eeldatavalt paremat võimalust. Kodupubliku ees mänginud Daniel Nikolov ja Ivan Rusev suutsid siiski oma võistkonnale tuua ülivajaliku võidupunkti ja said Kristjan Kaljurannast ja Raul Käsnerist jagu 23-21, 21-14. Viimastel maailma edetabeli võistlustel edukalt esinenud Bulgaaria paar Maria Mitsova ja Petya Nedelcheva naiste paarismängus Kristin Kuubale ja Helina Rüütelile võimalust ei jätnud ja võtsid viimase võidupunkti 21-7, 21-11.

Eesti koondis jäi sellega võistkondlikul EM-l 27 riigi arvestuses jagama 13-17. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles