Ralli tulevikulootus näeb väljundit juunioride WRC-sarjas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miko-Ove Niinemäe Saaremaa rallil kihutamas.
Miko-Ove Niinemäe Saaremaa rallil kihutamas. Foto: Timo Anis

Eesti autospordi visiitkaardi, ERC-sarja arvestusse kuulunud Rally Estonia ärajäämine mõjutab otseselt ka mitme Eesti rallimehe tuleva hooaja plaane. Esilagu R5 tüüpi masinaga just Euroopa sarjas osalemises uut väljundit näinud sõitjad teevad oma plaane ringi. Kodumaise etapita ei näe ERC-sari neile enam kaugeltki nii ahvatlev. 

Esialgu on raske anda hinnangut, kas see on hea või halb. Näiteks Miko-Ove Niinemäele tähendab see R5 autoga sõitmise unistuse täitumise edasilükkamist ning esiveolise R2 autoga jätkamist. Samas tähendab see osalemist WRC-rallide külge poogitud noorte sarjas, kus auhinnaks ukse avanemine WRC 2 seltskonda.  

«Kuna Eestis enam ERC-sarja etappi ei toimu ning tervikuna on selle sarja tase langemas, pole mõtet sinna sõitma minna,» selgitas Niinemäe oma valiku tagamaid. Kuigi tänavuse koduse hooaja lõpus nentis ta, et on R2 auto enda jaoks tühjaks sõitnud, ei saa seda ilmselt öelda MM-tasemel rallidel osalemise kohta.

Eile ei osanud Niinemäe veel ütelda, millise sarjaga ta ikkagi liitub. Võimalikud on kaks varianti: juunioride WRC ja DMACKi karikasari. Tänavu sõideti MM-rallidel mõlemas arvestuses, ent kuidas hakkab olema tuleval hooajal, pole veel teada. JWRC sarja kalender ja tingimused peaksid saama paika novembri lõpuks. Teada on vaid see, et etappe on viis või kuus ning võitjal on võimalus järgmisel hooajal sõita WRC 2 sarjas. Samasuguse auhinnaga on sõitjaid peibutanud ka DMACK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles