San Marino vastas Mülleri kriitikale terava kirjaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Müller
Thomas Müller Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS

Saksamaa jalgpallikoondise tähtmängija Thomas Müller ütles pärast 8:0 võitu MM-valiksarjas San Marino üle, et sellistel riikidel pole professionaalses jalgpallis kohta. San Marino Olümpiakomitee liige Alan Gasperoni kirjutas Müllerile avaliku kirja, milles tõi välja kümme põhjust, miks tema arvates Müller eksib.

«Sul on õigus. Sellised mängud ei tähenda mitte midagi. Sinu jaoks. Teisalt, kallis Thomas, sul ei oleks üldse vaja olnud San Marinosse tulla. Selle asemel võinuksid rahulikult nädalavahetuse koos naisega villas veeta ning mitte midagi tegemata raha teenida. Luba mul välja tuua kümme põhjust, miks minu arvates oli San Marino ja Saksamaa mäng väga kasulik.

  •  Mäng näitas, et isegi nii halva meeskonna vastu ei suuda sa väravat lüüa. Ja ära hakka üldse ütlemagi, et sa polnud endast väljas, kui Simoncini (San Marino väravavaht) su pealelöögid peatas.
  •  Mäng näitas sinu treeneritele, et jalgpall ei ole teie oma, vaid nende oma, kes seda mängu armastavad. Siia kuulume ka meie.
  •  Mäng meenutas sadadele ajakirjanikele üle Euroopa, et oleme jätkuvalt kutid, kes järgnevad unistustele, mitte teie reeglitele.
  •  Mäng näitas, et teie, sakslased, ei muutu kunagi ega õpi, et teiste kiusamine ei garanteeri alati võitu.
  •  Mäng andis 200 San Marino jalgpallurile lootust, et ühel päeval võivad nad mängida maailmameistri vastu.
  • Mäng andis võimaluse nii teie kui meie alaliidule teenida raha, mille eest saavad nad ehitada lastele jalgpalliväljakuid, koole ning muuta staadioneid ohutumaks. Meie alaliit on praegu uut staadionit ehitamas. Sina saaksid selle ehitada oma kuue kuu palga eest, meie saame seda teha 90-minutilise mängu teleõiguste müügi eest. Pole paha?
  • Mäng andis võimaluse sama suurele riigile, nagu teie jalgpallivälja Münchenis, pääseda positiivselt ajalehtedesse.
  • Mäng andis teie sõbrale Serge Gnabryle võimaluse alustada koondisekarjääri ning lüüa kolm väravat.
  • Mäng tegi meie kodanikud õnnelikuks, sest neile meenus, et meil on oma rahvuskoondis.
  • Mäng tuletas meelde, et isegi kui sa kannad kõige ilusamat Adidase jalgpallivormi, oled sa sisemuses mees, kes kannab alati valgeid sokke sandaalidega.»
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles