Maria Lota Kaul teenis esimese WTA punkti

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Lota Kaul
Maria Lota Kaul Foto: Eesti Tenniseliit

Helsingis toimuval 10 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITFi tenniseturniiril jõudis Maria Lota Kaul teise ringi ja teenis karjääri esimese WTA punkti. WTA edetabelisse saamiseks peab olema punkte teenitud kolmelt ITFi turniirilt.

16-aastane Kaul sai turniirile vabapääsmega. Esimeses ringis oli loosi tahtel tema vastaseks 14-aastane Carol Plakk, kes võitles ennast põhitabelisse kvalifikatsiooniturniirilt. Kvalifikatsioonis osalesid Eesti tüdrukutest veel Katriin Saar, Sofia Tšehlistova ja Elena Malõgina, aga kellelgi ei õnnestunud seal võita.

Mängu algus oli mõlemal tüdrukul ebakindel. Kaul murdis kohe vastase servigeimi, kuid lasi Plakil samaga vastata. Esimese seti lõpus suutis Plakk veel kaks servigeimi murda ja ta võitis seti 6:2. Teine sett oli eriti murdmisterohke. Kummalgi õnnestus murda neli servigeimi ja sett jõudis kiiresse lõppmängu. Punkt-punkti heitluses jäi peale Kaul 7:6 (4). Otsustavas setis pinge jätkus ja viiendas geimis läks Plakk servimurdest juhtima 3:2. Kuid siis leidis Kaul mängukindluse ja võitis seti 6:3.

Kauli järgmine vastane on venelanna Anastasia Tšikalkina, kes alistas täna kaasmaalase Jekaterina Kazionova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles