Kuidas Hamilton Rosbergile pingeid peale paneb

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) pritsimas Nico Rosberg vahuveiniga.
Lewis Hamilton (vasakul) pritsimas Nico Rosberg vahuveiniga. Foto: SIPA/Scanpix

VORMEL-1. Lewis Hamilton teab, et neljanda maailmameistritiitli võitmise tõenäosus on heal juhul kümme protsenti. Seega pole britil midagi kaotada ja ta võib rahulikult kõik pinged Mercedesega sõitva tiimikaaslase Nico Rosbergi õlule jätta. Ja seda kunsti Hamilton juba oskab. Hamilton on võitnud kolm etappi järjest – viimati pühapäeval Brasiilias – ja jääb enne Abu Dhabis peetavat viimast vaatust Rosbergist maha 12 punktiga.

Hamilton rõhutab igal võimalusel, et tegelikult on ta Rosbergist kiirem. Ükskõik mitme punktiga ta meeskonnakaaslasest tabelis maas poleks. «Olen väga õnnelik, Nicol polnud Brasiilias minu vastu mingit võimalust. Sõidame ju sama autoga ja tegelikult on ta praegu elu parimas hoos,» rääkis Hamilton pärast pühapäevast etappi.

Teisena toob Hamilton alati välja, et Rosberg on rohkem punkte kogunud ainult tema äparduste tõttu. Ilmselt ei andesta Hamilton Mercedese meeskonnale kunagi, et Malaisias ütles tema sõiduvahendi mootor üles, aga Rosbergi jaoks on kõik kulgenud roosiliselt.

«Nico on alati saanud oma sõidu ära teha. Ta on igakord finišisse jõudnud (tegelikult ei ole – toim), tal pole mingeid probleeme olnud, aga mul on. Ma olen kummalises positsioonis, sest ükskõik kui hästi ma ka ei sõidaks, ei muutu sellest suurt midagi. Olen aasta jooksul juba liiga palju kaotanud,» mõtiskles valitsev tšempion ja jättis mulje, et tal oleks viimasest etapist sisuliselt ükskõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles