Eesti jalgpall astus ajas 20 aastat tagasi (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mitut eestlast on vaja ühe Belgia koondislase peatamiseks? Yannick Carrasco demonstreerib, et vähemalt nelja.
Kui mitut eestlast on vaja ühe Belgia koondislase peatamiseks? Yannick Carrasco demonstreerib, et vähemalt nelja. Foto: SCANPIX

Kakskümmend aastat ajas tagasi. Täpselt nii hull on Eesti jalgpallikoondise hetkeseis, kui vaadata tulemusi ja mängupilti suurtes kohtumistes. Viimase viie kuu jooksul oleme kaotanud kõik kolm võõrsil peetud mängu: juunis Portugalile 0:7, kaks kuud tagasi MM-valikmängus Bosniale ja Hertsegoviinale 0:5 ning pühapäeval 1:8 Belgiale. Väravate vahe 1:20. Katastroof.

Viimati oli Eesti koondisel midagi võrreldavalt kahvatut ette näidata 1995. aasta kevadel-sügisel, kui maikuus kaotati Balti turniiril Leedule 0:7, septembris aga MM-valiksarjas võõrsil 1:7 Horvaatiale ja oktoobris Vilniuses 0:5 Leedule. Paarikümne aastaga oleme oma jalgpallielus meeletu sammu edasi astunud, kuid tõe kriteerium on spordis teatavasti alati tulemus. Miks on olukord nii halb? Kas teised astuvad lihtsalt veel kiiremini?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles