Brasiilia korvpalliliit heideti FIBA poolt üle parda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia koondise staar Nene (paremal).
Brasiilia koondise staar Nene (paremal). Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Viimasel kahel olümpial osalenud Brasiilia korvpalliliidu tegevus on Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) poolt peatatud.

Täna otsustas FIBA täitevkomitee, et peatab Brasiilia alaliidu tegevuse, kuna FIBA hinnangul on Brasiilia korvpalliliit eksinud mitmete reeglite vastu. Näiteks peetakse üheks altminekuks Brasiilia mitteosalemist erinevatel rahvusvahelistel võistlustel, nagu 3x3 seeniorite MMil. Lisaks ei suudetud korraldada 3x3 maailmakarika etappi Rio de Janeiros.

Tõsisemateks põhjusteks peab FIBA aga Brasiilia saamatust kontrollida koduse korvpalli käekäiku. Näitena tuuakse kolmandate osapoolte sekkumise rahvusmeeskonna rahastamisesse. Lisaks on kohalik alaliit võlgades. Brasiilia korvpalliliidu saatus saab selgemaks kuu lõpus, kui kohtutakse FIBA ametnikega, et paika panna plaan, mida ja kuidas peaks Brasiilia alaliidus reformima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles