Prantsusmaa antidoping esitas riigile ultimaatumi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pavel Lisitsyn/Sputnik

Prantsusmaa Antidopingu Agentuur (AFLD) teatas, et vähendab oluliselt dopingukontrollide arvu, kuna nende tänavuse aasta eelarve on juba enam kui poole miljoni euroga lõhki läinud.

AFLD teatel vähendatakse tuleval aastal dopingukontrollide mahtu ligikaudu 20 protsenti. Tänavuse aasta eelarve on neil juba 650 000 euroga miinuses. AFLD on ka üks organisatsioonidest, mis vastutab Tour de France’il dopinguproovide võtmise eest.

«Oleme seni hoolimata raha puudusest asjadega hakkama saanud ning meid on kiidetud ka rahvusvahelisel tasandil. Dopinguproovide vähenemine paneks kahtluse alla meie süsteemi usaldusväärsuse. Kui kuskilt raha juurde ei tule, on see kahjuks ainus võimalus,» teatas AFLD oma avalduses.

Sealjuures tuletas AFLD Prantsusmaa riigile meelde, et Pariis kandideerib 2024. aasta suveolümpia korraldajaks ning kohaliku antidopingu usaldusväärsuse langus ei teeks kanditatuurile head. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles