Belgia rallilegend teatas karjääri lõpetamisest

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddy Loix koos kaardilugeja Sven Smeetsiga 2002. aasta Rootsi rallil.
Freddy Loix koos kaardilugeja Sven Smeetsiga 2002. aasta Rootsi rallil. Foto: Micke Fransson/SCANPIX

Belgia ajaloo üks edukamaid rallisõitjaid Freddy Loix teatas eilsel pressikonverentsil, et lõpetab koguni 27 aastat kestnud karjääri.
 

46-aastane Loix tegi kaasa 93 autoralli MM-sarja etapil ja jõudis poodiumile kolmel korral. Belglase arvele jäi 34 katsevõitu. Loix jäi enim meelde Hyundai meeskonna tehasesõitjana, aga tema ja kaardilugeja Sven Smeetsi istumise all olid ka Mitsubishi, Peugeot' ja Toyota masinad.

Loix ütles väljaande Autosport vahendusel, et hakkab nüüd aitama nooremaid sõitjaid. «Mul on elus ja rallispordis palju õnne olnud ja nüüd tahan alale midagi tagasi anda,» ütles Loix, kes jätkab muude tegemiste kõrvalt ka osalise koormusega Michelini testisõitjana.

Pärast 2004. aastat keskendus Loix peamiselt IRC ja ERC sarjadele. Tema trumbiks oli kodune Ypres' ralli, kus ta triumfeeris koguni 11 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles