Ksenija Balta testib täna EMi-küpsust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Baltat rahuldab tulemus, mis küündib üle kuue ja poole meetri. Kehvemas vormis polevat mõtet EMile sõita.
Ksenija Baltat rahuldab tulemus, mis küündib üle kuue ja poole meetri. Kehvemas vormis polevat mõtet EMile sõita. Foto: Peeter Langovits

Nädal tagasi peetud kergejõustiku Eesti meistrivõistluste märksõnaks oli koduste tippude puudumine. Täna Lasnamäel toimuval Kuldliiga etapil on kõik toonased puudujad kohal, hooaja esimese kaugushüppevõistluse teeb Ksenija Balta.



Kaks talve tagasi Torinos EM-kulla noppinud Balta jaoks on see ainus kord, kui ta enne kahe nädala pärast toimuvat Pariisi EMi oma lemmikalal võistleb.

Treener Andrei Nazarovi sõnul on elukaaslasest hoolealune treeningutel lühikese hoo pealt kaugust hüpanud, ent täiesti muretult pole harjutuskorrad möödunud. Ettevaatlikkusele sundis selg, mis umbes kuu tagasi kodus alla kukkunud seinakapilt löögi sai.

Kuigi Nazarov pelgab, et hooaja esimene kaugushüppevõistlus ei pruugi Baltal tehniliselt väga hästi õnnestuda, peaks vähemalt kuue ja poole meetri piir olema alistatav.

«Ksenija on varem öelnud, et kui ta hüppab alla selle, pole mõtet EMile minnagi,» meenutas Nazarov. «Raske öelda, kas otsime ebaõnnestumise korral uue võistluse. Treenerina ei saa ma sellise stsenaariumi peale mõelda.»

Stardis on ka teised Nazarovi grupis harjutavad atleedid. Mitmevõistluse Euroopa edetabelis teisel kohal asuv ning Pariisis medalisoosikute ringi kuuluv Andres Raja proovib võimeid kaugushüppes ja tõkkejooksus. Treeneri sõnul on hoolealune paranenud teda vahepeal seganud hüppeliigese venitusest.

«Kõrgust pole Andres viimasel ajal hüpanud ja teivashüpet ei ole piisavalt proovinud,» rääkis Nazarov. «Muid asju on ta treeningul korralikult teinud ja seisund peaks olema enam-vähem korralik. Samas ei oska ma ennustada, palju ta võib kaugust hüpata.»

Kuu alguses peetud Tallinna mitmevõistlusel hüppas Raja kaugust 7.28, tõkkejooksus sai ta kirja kõrgest klassist 7,83. Tõkkesprindis peibutab teda aga Tarmo Jallai nimel oleva Eesti rekordi 7,76 alistamine.

Eesmärgi saavutamiseks on Rajale toodud tugevad konkurendid – Ukraina rekordimees Sergei Demidjuk ja Venemaa värske meister Konstantin Šabanov.

Möödunud nädalal vaevanud hambapõletikust on vabanenud kõrgushüppaja Grete Udras.
Nazarovi sõnul on Udras viimastel päevadel korralikult harjutanud ja ta ei näinud põhjust, miks peaks piiga olema kehvemas hoos kui esimesel Kuldliiga etapil, mil tal õnnestus ületada 1.92.
Udrasel on Pariisi EM-pilet taskus ja see lubab tal pingevabalt uusi kõrgusi rünnata.

«Kõik oleneb sellest, kuidas tal võistlus klapib ja kuidas sentimeetreid tõstetakse,» märkis Nazarov. Mõistagi konkureerib täna Udrasega Eesti rekordinaine Anna Iljuštšenko, kes tänavu hüpanud «vaid» 1.89. Pariisi pileti pärast ei pea temagi muretsema.

Kuldliiga kolmas etapp algab täna kell 15 ja postimees.ee toob võistluse tulemused operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles