Eesti võrkpallikoondis sai teada EM-finaalturniiri vastased

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Täna õhtul toimusid 2017. aasta võrkpalli Euroopa meistrivõistluste alagruppide loosimine ning oma vastased sai teada ka Eesti rahvusmeeskond. Eesti loositi A-alagruppi, kus minnakse vastamisi Poola, Serbia ja Soomega. A-alagrupi mängud peetakse Gdanskis.

B-alagrupp, mis peab mängud Szczecinis: Itaalia, Saksamaa, Slovakkia ja Tšehhi.

C-alagrupp (mängib Krakowis): Venemaa, Bulgaaria, Sloveenia ja Hispaania.

Ja D-alagrupp (Katowices): Prantsusmaa, Belgia, Holland ja Türgi.

Enne loosi:

Eesti kindlustas koha järgmise aasta EMil oktoobri alguses peetud play-offides Läti üle saadud võiduga. Lisaks Eestile osalevad EMil veel Poola (võõrustajamaa), Prantsusmaa, Sloveenia, Itaalia, Bulgaaria, Venemaa, Serbia, Saksamaa, Soome, Belgia, Slovakkia, Holland, Tšehhi, Türgi ja Hispaania.

Sarnaselt teiste aladega on ka võrkpalli EM-finaalturniiri loosimist veidi uuendatud. Nimelt valib finaalturniiri võõrustaja esmalt igasse alagruppi ühe meeskonna ehk need koondised, kellega nad kokku minna ei taha. Need võistkonnad paigutatakse korraldajast ehk Poolast eraldi alagruppidesse.

Ülejäänud riikide suhtes järgneb ühe väikese erandiga tavapärane loosimisprotseduur, koondiste reitingute määramisel võetakse aluseks 22. augusti seis. Mainitud erandiks on aga see, et samasse alagruppi ei tohi sattuda 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste finalistid ehk Prantsusmaa ja Sloveenia.

Loosimistseremoonia viimase osana saab selgeks, millises linnas iga alagrupp oma kohtumisi peab. Finaalturniiri võõrustavad Kraków, Gdansk, Katowice ja Szczecin.

Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub Poolas järgmisel aastal 23. augustist 3. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles