Profipoksi ja vabavõitluse vägikaikavedu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conor McGregor sai vabavõitlejana triumfeerida New Yorgis. Tulevikus võib ta suunduda aga ka poksiringi, et teenida veelgi suuremat raha.
Conor McGregor sai vabavõitlejana triumfeerida New Yorgis. Tulevikus võib ta suunduda aga ka poksiringi, et teenida veelgi suuremat raha. Foto: SCANPIX

Võitlusspordimaailmas kerkib aina suuremaks ja võimsamaks iirlasest vabavõitleja Conor McGregor. Laupäeval sai temast esimene mees, kes on UFC-sarjas omanud kahe erineva kaalukategooria meistrivööd. Sama võitlusõhtuga sai New Yorgist viimane USA osariik, kus anti luba UFC matšide pidamiseks. Seega tulvab vabavõitlusesse aina enam raha ja populaarsus on tõusuteel. 

28-aastane McGregor on praeguseks selgelt kõige populaarsem vabavõitleja maailmas ning tänu tema nimele saab kuulsust ja raha juurde ka UFC. Suurenevad nii auhinnarahad kui vaatajanumbrid. Selle tulemusena on hakatud rääkima, et profipoks võib varsti näha nimeka vabavõitlussarja tagatulesid.

Sportsmail teatab, et Suurbritannias vaatas tipphetkel McGregori viimast võidukat matši Eddie Alvareze vastu 315 000 inimest. USAs tehti tasulises telekanalis matši vaatamiseks 1,65 miljonit ostu. Profimaadlusest ongi vabavõitlus juba möödunud, kuid kõige populaarsem kahevõitlusala see veel ei ole.

Statistika kinnitab, et pikkade traditsioonidega profipoksile nad siiski vastu ei saa. Kui vabavõitluses on staariks McGregor, siis poksis on suurim magnet olnud viimasel kümnendil praeguseks karjääri lõpetanud Floyd Mayweather Jr. Mayweatheri ja Ricky Hattoni omaaegne matš tõi Suurbritannias tasulises telekanalis näiteks 1,3 miljonit ostu. Mayweatheri ja Manny Pacquiao sajandi matšiks nimetatud duell kogus USAs koguni viis miljonit tasulise telekanali ostu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles