Võimsalt hüpanud Balta vigastas jalga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenja Balta hüppas täna teisel katsel 6.70.
Ksenja Balta hüppas täna teisel katsel 6.70. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku Kuldliiga kolmandal etapil tegi Ksenija Balta oma hooaja esimese kaugushüppevõistluse, saades 6.73ga esimese koha.

Balta tegi pikima hüppe viiendal katsel, teisel katsel sai ta kirja 6.70.

Balta tänane seeria: 6.47 - 6.70 - 6.53 - 6.67 - 6.73 - 5.35

Paraku polnud võistluse lõpp Balta jaoks rõõmustav. Viimasel katsel tundis ta õhus olles vasakus jalas valu ja jättis seetõttu hüppe pooleli - teda tabas sama vigastus, mis Andres Rajagi.

«Ei oskagi öelda, kas venitasin kubemelihast või reie lähendajalihast,» sõnas Balta. «Mul on varem ka sama vigastus olnud, aga kuna EMini on ainult kaks nädalat, siis ei tea, kas jõuan selle ajaga taastuda. Homne päev näitab, kui tõsine probleem on.»

«Lisaks tegi mulle juba varem häda parema jala põlv, aga see väga ei seganud,» lisas Balta.

Euroopas on sel hooajal Baltast paremini hüpanud vaid kaks venelannat - Anna Nazarova hüppas jaanuari lõpus 6.89 ja Darja Klišina hüppas veebruari alguses 6.82.

Kaks talve tagasi Torinos Eesti siserekordi 6.87ga EM-kulla noppinud Balta jaoks on see ainus kord, kui ta enne kahe nädala pärast toimuvat Pariisi sise-EMi oma lemmikalal võistleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles