Cretu: loos on väga atraktiivne ning kõik on võimalik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis fänne tänamas.
Eesti võrkpallikoondis fänne tänamas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Võrkpalli rahvusmeeskond läheb tuleva aasta augustis Poolas toimuval EM-finaalturniiril vastamisi võõrustajate, serblaste ja põhjanaabritega. 

«Tegemist on väga atraktiivse loosiga. Lootsin, et saaksime mängida samas alagrupis Poolaga. Gdańskis ootab meid enam kui 10 000 istekohaga hall ja seal mängimine saab olema meeletu võrkpallipidu. Loomulikult on tegemist väga tugeva vastasega, ent tunneme nende meistriliigat päris hästi ja kõik on võimalik,» rääkis rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu Volley.ee vahendusel. 

Teatavasti on Cretu Poola meistrisarjas mängiva Lubini Cuprumi peatreener, kus mängivad ka meie koondise nurgaründajad Keith Pupart ja Robert Täht ning statistikuna töötab Alar Rikberg. «Isegi, kui Serbial on meist rohkem kogemusi, näitasime eelmisel aastal, et suudame nendega samal tasemel mängida. Soome koondis on samuti raske vastane. Neil on korralikul tasemel mängijad, kes tegid tänavu hea koondiseaasta ja on väga motiveeritud. Siiski usun, et oleme võimelised neid võitma. Kindel on aga see, et peame EMil iga palli nimel võitlema,» lisas Cretu.

Rahvuskoondise kapten Kert Toobal hindas EMi alagrupi raskeks, aga väga põnevaks. «Võitu saada on raskem kui eelmisel või üle-eelmisel korral, aga kuidagi tuleb ta saada. Soomega pole me ammu mänginud ja tegemist saab olema maiuspalaga. Väga põnev saab olema ka Poolaga nende kodus mängida. Gdańsk on kindlasti meie poolehoidjatele hea koht, kuhu meid toetama tulla. Loodan ja ootan neilt uut välismängul oleva Eesti publiku rekordit,» rääkis Toobal.

Poolakad ootavad tribüünidele palju eestlasi

Poola alaliidu presidendi Jacek Kasprzyki peab Poolat ja Serbiat alagrupi favoriidiks. «Võime küll koos Serbiaga olla alagrupi favoriidid, ent nii Eesti kui Soome on astunud võrkpallis suure sammu edasi ja neid ei tohi alahinnata. Usun, et Soome koondist tuleb Poolasse toetama mitu tuhat fänni, loodan, et ka Eestist saabub palju poolehoidjaid. Tervitan teid kõiki, koos suudame luua saali võimsa atmosfääri,» sõnas ta.

«Eestiga pole me kaua aega mänginud ja Poola võrkpallifännidele meeldib, kui nad saavad näha uusi mängijaid. Vastasseisule lisab põnevust, et kaks teie koondislast ja peatreener mängivad klubitasandil just Poolas,» lisas Kasprzyk.

B-alagrupis mängivad Itaalia, Saksamaa, Slovakkia ja Tšehhi. C-alagrupi kvarteti moodustavad Bulgaaria, Hispaania, Sloveenia ja Venemaa ning D-grupi oma Belgia, Holland, Prantsusmaa ja Türgi.

Iga alagrupi võitja pääseb otse veerandfinaali, teise ja kolmanda koha omanikud lähevad vastamisi play-off-ringis, mille võitja liigub samuti kaheksa parema sekka.

Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub Poolas järgmisel aastal 23. augustist 3. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles